Week tegen Kindermishandeling

Van 16 t/m 22 november 2020 is de landelijke Week tegen Kindermishandeling

Tijdens de hele week worden veel activiteiten georganiseerd in de regio Hart van Brabant. Onderstaand overzicht van alle activiteiten wordt de komende tijd steeds verder aangevuld.

Organiseer jij ook een activiteit? Laat het ons weten! Dan vermelden we de activiteit ook op deze website. Zo ontstaat er een mooi overzicht van wat er in onze regio gebeurt.

Thema: praten helpt

In onze regio is het thema van 2020: Praten helpt.
Omdat het voor kinderen – maar ook voor hun directe omgeving, zoals buren, een leerkracht, de sportcoach – moeilijk is om over dit onderwerp te praten. Dit thema kan hen over de drempel helpen en kan er hulp op gang komen. Want iedereen kan iets doen!

Toolkit

Het thema ‘praten helpt’ is de verbindende factor tussen alle activiteiten. Organiseert u dit jaar ook een activiteit in de week tegen kindermishandeling? Sluit dan aan bij dit thema. Zo zijn alle activiteiten in verbinding en versterken elkaar. Hiervoor kunt u ook de communicatiematerialen gebruiken die bij dit thema ontwikkeld zijn. De toolkit bestaat uit: logo, afbeelding liggend en staand, A3 poster en format voor een uitnodiging (Word document).

Waarom een Week tegen Kindermishandeling?

In Nederland groeit circa 3% van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling is aandacht voor de aard en omvang van het probleem en vooral ook voor wat we kunnen doen om kindermishandeling terug te dringen.

Terugblik Week tegen Kindermishandeling 2019

Video afspelen

 > Lees de liveblog van 2019 

Activiteitenkalender 2020

Maandag 16 november

Dinsdag 17 november

Woensdag 18 november

Donderdag 19 november

Vrijdag 20 november