Skip to content

Week tegen Kindermishandeling 2021

Van 15 tot en met 21 november 2021 is de landelijke Week tegen Kindermishandeling. Ook in de regio Hart van Brabant gaan we weer voor een week vol activiteiten. Om aandacht te vragen voor kindermishandeling, maar vooral ook om samen de aanpak van kindermishandeling te versterken.

Thema: ik zie jou

In de regio Hart van Brabant is het thema van 2021: Ik zie jou. Want alle kinderen hebben er recht op om gezien en gehoord te worden. Zeker als ze opgroeien in een onveilige thuissituatie. Jongeren en volwassenen die mishandeld zijn, vertellen dat er mensen in hun omgeving moeten zijn geweest die iets gehoord of gezien hebben. Maar dat niemand of alleen een enkeling er iets van heeft gezegd of er iets aan heeft gedaan, en dat ze daar, naast de andere gevolgen van de mishandeling, last van hebben. Zie jij echt hoe het gaat met kinderen in jouw omgeving? Zeggen wat je ziet mag en helpt. Erover praten mét ouders en kinderen is al een vorm van helpen.

Dus: kijk je weg of kom je actie?

Dit thema is de verbindende factor tussen alle activiteiten en krijgt iedere dag van de week een verdiepende invulling:

Dinsdag:
Ik zie jou in het gezin

Woensdag:
Ik jou op de sportclub

Donderdag:
Ik zie jou op school

Vrijdag:
Ik blijf jou zien

Doet u mee?

De regionale Taskforce Kindermishandeling organiseert samen met partners diverse activiteiten voor verschillende doelgroepen. Organiseert u ook een activiteit in de week tegen kindermishandeling? Sluit dan aan bij dit thema. Zo zijn alle activiteiten in verbinding en versterken elkaar.

Activiteitenkalender

Laat via taskforcekindermishandeling@tilburg.nl weten welke activiteit u organiseert. Dan plaatsen we de activiteit in het activiteitenoverzicht op deze website. Zo ontstaat er een mooi overzicht van wat er in onze regio gebeurt.

Terugblik Collegeweek 2020

In de week tegen kindermishandeling van 16 t/m 22 november 2020 organiseerde de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant vijf colleges naar het format van het bekende TV programma Collegetour. Iedere dag een ander thema met als rode draad ‘praten helpt’. Studenten, professionals en inwoners Hart van Brabant konden de livestream volgen en via de chat vragen stellen aan de expert. 

Activiteitenkalender 2021

Maandag 15 november

Dinsdag 16 november

Woensdag 17 november

Donderdag 18 november

Vrijdag 19 november

Zaterdag 20 november