Voorbereidingen Week tegen kindermishandeling gestart

Van 16 tot en met 22 november 2020 is de landelijke Week tegen Kindermishandeling. Ook in de regio Hart van Brabant gaan we weer voor een week vol activiteiten. Om aandacht te vragen voor kindermishandeling, maar vooral ook om samen de aanpak van kindermishandeling te versterken.

De regionale Taskforce Kindermishandeling organiseert samen met partners diverse activiteiten voor verschillende doelgroepen. Daarbij brengt de Taskforce alle activiteiten in deze week breed onder de aandacht van publiek en professionals.

Thema: praten helpt

In onze regio is het thema van 2020: Praten helpt. Omdat het voor kinderen – maar ook voor hun omgeving, zoals buren, een leerkracht, de sportcoach – moeilijk is om over dit onderwerp te praten. Dit thema kan hen over de drempel helpen en kan er hulp op gang komen. Want iedereen kan iets doen!

Dit thema is de verbindende factor tussen alle activiteiten. Organiseert u dit jaar ook een activiteit in de week tegen kindermishandeling? Sluit dan aan bij dit thema. Zo zijn alle activiteiten in verbinding en versterken elkaar.

Doet u mee?

Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Organiseert u ook een activiteit? Laat het ons weten. Dan plaatsen we de activiteit op onze website zorgenomeenkind.nl. Zo ontstaat er een mooi overzicht van wat er in onze regio gebeurt.

Download hier het formulier, vul het in en mail het naar taskforcekindermishandeling@tilburg.nl.