Terugblik presentatoren Collegeweek

Van 16 t/m 22 november was de week tegen kindermishandeling. De Taskforce Kindermishandeling organiseerde in deze week vijf interactieve colleges met inspirerende gasten. Frank van Pamelen en Jeroen Latijnhouwers namen de presentatie voor hun rekening. Beide gaven een reactie op deze bijzondere week.

Frank van Pamelen schreef erover in zijn wekelijkse column in het Brabants Dagblad: “Maar voor mij was het vooral de week van de dichtgeknepen keel. Van de mentale mondkap. Hier adem ik vrij. Ik wel. Nu die kinderen nog”. Lees de hele column uit het Brabants Dagblad van 21 november. 

Jeroen Latijnhouwers: Het was een bijzondere en intense ervaring om vorige week de Week tegen de Kindermishandeling van dichtbij mee te maken. Het viel mij op dat door hun eerlijkheid en openheid de verhalen écht binnenkwamen en écht gevoeld werden.

Ik denk dat iedereen wel gruwelverhalen kent van een vorm van kindermishandeling, uit het nieuws of misschien wel uit de eigen omgeving. Ik kende die verhalen ook, ik heb ze als nieuwslezer vaak voorgelezen. Maar om dezelfde verhalen rechtstreeks te horen van mensen die het aan den lijven ondervonden hebben, is een echt ander verhaal. En dat het dan ook nog eens bekende mensen zijn die hun verhaal vertellen, geeft aan dat het iedereen kan overkomen of had kunnen overkomen. En het geeft de ellende een gezicht.

Het was intens vorige week maar ook bijzonder én leerzaam. Schaam je niet als slachtoffer en durf erover te praten…Die boodschap blijft hangen.  En voor de buitenwereld geldt: kijk niet weg als je weet hebt van kindermishandeling in jouw omgeving. Want niets doen was, is en blijft geen optie. Lees het hele verhaal van Jeroen Latijnhouwers.