Sportverenigingscafé Goirle

Een foto van een groep kinderen in voetbaltenues met hun trainer

Wanneer:

Vrijdag 17 september, inloop vanaf 19.15 uur, start om 19.30 uur

Waar:

Kantine GSBW, Wim Rotherlaan 8 in Goirle

Voor wie:

Sportverenigingen en sportaanbieders in gemeente Goirle

Aanmelden:  

Vanwege de corona maatregelen is aanmelden verplicht en wordt geadviseerd om zoveel mogelijk met een of twee personen per organisatie/vereniging te komen. Aanmelden kan via Rian@negen.nl Vol = vol!

Op vrijdagavond 17 september vindt het eerste sportverenigingscafé in Goirle plaats. Alle sportverenigingen en sportaanbieders uit Goirle en Riel kunnen hier gratis aan deel nemen. Het moment voor alle supporters van sport en bewegen in de Gemeente Goirle om samen in beweging te komen!

Programma

Op deze avond staan de volgende onderwerpen centraal:

  • het lokale sportakkoord, hoe gaan we verder?
  • een plezierig sportklimaat en een veilige sportclub voor alle kinderen in Goirle en Riel hoe pakken we dat aan ?
  • gratis cursussen voor bestuurders, leden en vrijwilligers.

Daarnaast is er ook gelegenheid om te netwerken waarbij verenigingen de onderlinge samenwerking kunnen opzoeken en ervaringen kunnen uitwisselen. De avond wordt door sportwethouder Tess van de Wiel geopend, zij juicht dit  initiatief van harte toe en ondersteunt het door haar aanwezigheid.

Het sportverenigingscafé is een initiatief van Rian Spaan (verenigingsondersteuner Gemeente), Peti Stevens (taskforce Kindermishandeling Goirle) en Yuri Engels (beweegcoach Mainframe), met medewerking van Sport Service Noord Brabant en de Regionale Taskforce Kindermishandeling.

Achtergrondinformatie

 

Het lokale sportakkoord Goirle

Dit is in 2020 voor Goirle en Riel opgesteld en ondertekend door vele sportverenigingen en supporters van sport en bewegen. Er zijn toen een aantal ambities en actiepunten besproken. Tijdens het sportverenigingscafé zullen de vervolgstappen door Rian Spaan worden toegelicht, hoe verder te gaan met de acties uit het sportakkoord en het beschikbare budget.

Plezierig en veilig sportklimaat

Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen in een plezierige en in een veilige omgeving kunnen sporten. Wat is daarvoor nodig, hoe komt het op de agenda  en wat te doen bij signalen van kindermishandeling. Betty Ann Blommers (Regionale Taskforce Kindermishandeling) zal informatie geven over de aanpak en ondersteuning die sportverenigingen hierbij kunnen krijgen. (zie ook www.zorgenomeenkind.nl/sport

Gratis cursussen

Op vele onderwerpen worden door overkoepelende organisaties in de sportwereld gratis cursussen aan bestuurders, trainers en vrijwilligers van sportverenigingen gegeven. Ruud Hekker (lokale adviseur sport Tilburg) zal over de mogelijkheden hiervan vertellen.