Prijswinnaars ontwerpwedstrijd Yellow

winnende ontwerpen voor Yellow

In november introduceerden we Blue, een animatiefiguurtje dat aan kinderen vertelt wat hij vroeger mee heeft gemaakt en hoe hij hulp heeft gevonden. We nodigden basisscholen uit om samen in de klas naar Blue te kijken en mee te doen aan een leuke ontwerpwedstrijd. Want Blue is niet alleen. Hij heeft ook nog een zusje. Ze heet Yellow. Hoe ziet Yellow eruit? En wat kan zij doen om kinderen te helpen?

Twee groepen van basisschool het Wandelbos en een groep van SBO Westerwel wonnen een prijs met hun ontwerp van Yellow. Deze klassen hebben heel goed nagedacht hoe Yellow eruit kan zien en hoe zij andere kinderen kan helpen.

De winnende ontwerpen

  • Ster (links op de foto)
    De kinderen uit groep flamingo’s van SBO Westerwel zagen Yellow als een ster. Zij kozen voor een ster omdat ze willen dat kindjes sterren worden in het praten over hun gevoel. Ook hadden zij het idee om van Yellow een mascotte te maken om te kinderen te helpen met praten. Zodat kinderen weten dat ze er niet alleen voor staan.
  • Zon (rechtsboven op de foto)
    De kinderen van groepje 1 uit groep 6 van basissschool het Wandelbos zagen Yellow als een zon om andere kinderen te helpen en te steunen.
  • Bloem (rechtsonder op de foto)
    De kinderen van groepje 1 uit groep 6 van basissschool het Wandelbos zagen Yellow als een lotusbloem die staat voor elke dag samen een nieuwe kans en bescherming. Het zijn er drie, want je hoort niet alleen te zijn.