Podcast Geweld Hoort Nergens Thuis

Merel Steinweg neemt podcast op met Marcelle Hendrickx

Voor de podcast van het landelijke programma Geweld Hoort Nergens Thuis zoekt Merel Steinweg mensen op die zich overal in het land hard maken voor een toekomst met minder huiselijk geweld en kindermishandeling. In de achtste aflevering spreekt zij met wethouder Marcelle Hendrickx en ervaringsdeskundige Maaike over de taskforce Kindermishandeling.

Wat was de reden om deze taskforce op te richten? Wat heeft het tot nu toe teweeggebracht? En wat gaat er gebeuren als de taskforce einde van dit jaar ophoudt te bestaan?

Maaike: “Je hebt als kind geen referentiekader, dus ik wist eigenlijk ook niet dat wat gebeurde niet normaal was, dat leerde je niet op school, binnen mijn familie werd daar niet over gesproken dus ik wist niet beter.”

Marcelle: “Met de Taskforce willen we iedereen raken over dit onderwerp. Niet alleen beleidsmakers, leerkrachten op de scholen, mensen in de jeugdhulp. Nee, iedereen in de regio Hart van Brabant moet zich verantwoordelijk voelen en zijn ogen openen! En zich afvragen: Wat weet ik eigenlijk? Hoe gaat het met mijn buurjongetje? Hoe gaat het met de kinderen in mijn klas?”

Benieuwd geworden naar hoe Maaike en Marcelle de toekomst zien? Abonneer je op de podcast geweld hoort nergens thuis. De podcast met Maaike en Marcelle wordt eind maart gepubliceerd.