Zorgen om
een kind?

Ook jij kunt iets doen!

Gemiddeld één kind in elke schoolklas heeft te maken met een vorm van kindermishandeling. Slechts een klein deel van deze kinderen krijgt hulp.

Kindermishandeling is niet alleen fysiek geweld.
Het kan bijvoorbeeld ook gaan om uitschelden, kleineren of verwaarlozing.

Maak jij je zorgen om een kind? 

Want er is altijd iets wat je kunt doen. Oók als je twijfelt.

Afbeelding van een pijl

Hulp of advies nodig?

Maak je je zorgen om een kind? Of maak je je zorgen om jezelf omdat het thuis niet goed gaat? Blijf er niet mee rondlopen!

Logo van week tegen kindermishandeling

Van 18 t/m 24 november 2019 is de landelijke Week tegen Kindermishandeling. Tijdens de hele week vinden in de regio Hart van Brabant veel activiteiten plaats.  

Waarom een Week tegen Kindermishandeling?

In Nederland groeit circa 3% van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling is aandacht voor de aard en omvang van het probleem en vooral ook voor wat we kunnen doen om kindermishandeling terug te dringen.

Video afspelen

Bekijk de terugblik van de
Week tegen Kindermishandeling 2018 

Laatste nieuws

Een foto van een groep kinderen in voetbaltenues met hun trainer

De sport start weer!

Nu de kinderen weer naar de sportvereniging kunnen, zijn de trainers en coaches de eersten die weer in contact komen met de kinderen na de intelligente lockdown.
Lees verder >
Dana Wellens thuis aan het werk

Dagboek van een IB-er op afstand

Dana Wellens werkt als intern begeleider op Basisschool Wandelbos in Tilburg West. Meer dan ooit wordt er beroep gedaan op de flexibiliteit, creativiteit en lef van het onderwijs.
Lees verder >
kinderen spelen in de kinderopvang

Ook de kinderopvang begeleidt op afstand

Hoe blijven pedagogisch medewerkers in contact met peuters die door de coronamaatregelen thuiszitten? En op welke manier achterhalen ze hoe het met deze kleintjes gaat?
Lees verder >
pasgeboren baby met moeder

Kraamzorg in coronatijd

De kraamzorg is een van de weinige organisaties die nog achter de voordeur komen in deze coronacrisis. Wat doen ze om de spanningen niet te hoog op te laten lopen in kwetsbare gezinnen?
Lees verder >