Skip to content

Hulp zoeken

Doet iemand jou pijn? Maken je ouders veel ruzie? Is het niet veilig thuis? Als het thuis niet goed gaat, is het belangrijk dat je hulp zoekt. Weet dat niemand jou pijn mag doen. Ook je ouders niet.

Praat met een leraar of lerares, je sportcoach of de ouders van je vrienden. Grote mensen kunnen je helpen om de problemen thuis op te lossen. Je hoeft niet bang te zijn dat je je ouders hiermee verraadt, je helpt hen juist door te praten over wat er thuis gebeurt.

Wil je het niet tegen een bekend iemand vertellen? Dan kun je je verhaal kwijt aan de Kindertelefoon. Je kunt er je verhaal vertellen zonder je naam te vertellen. De Kindertelefoon kan je uitleggen wat er zal gebeuren als je om hulp vraagt.

Je bent niet de enige

Als ik in bed lag…

“Hoorde ik mijn moeder en mijn stiefvader vaak schreeuwen. Hij werd soms zo boos op mijn moeder dat hij haar pijn deed. Ik heb dat één keer gezien, toen trok hij aan haar haar. Ik wilde haar helpen, zei tegen hem dat hij dat niet meer moest doen. Daarna heb ik het nooit meer gezien. Toch was het niet meer te doen om thuis te blijven wonen. Op een dag werd ik wakker en was mijn moeder met dozen bezig. ‘Wat ben je aan het doen, mama?’, vroeg ik. Ze zei dat ik mijn spullen in moest pakken, dat we weg moesten. Toen was papa er opeens, mijn echte vader. We deden alle spullen in zijn auto en gingen zelf met de fiets naar de crisisopvang.”

Als hij teveel gedronken had…

‘’Was het thuis echt niet leuk. Mijn vader werd dan zo boos op me dat hij me sloeg. Soms deed ik helemaal niets en dan schopte hij me. Ik snapte nooit goed waarom hij dat deed. Mijn broer en ik verstopte wel eens zijn drankflessen. Maar mama vond ze dan altijd en gaf ze weer terug. Daar snapte ik echt niet van. Alsof zij wilde dat hij ons sloeg. Nu weet ik dat ze dat deed omdat hij anders nog bozer zou worden. Mijn moeder werd ook geslagen. Bijna elke dag wel. Ik kon mijn verhaal kwijt bij een leraar. Hij heeft ons geholpen om thuis weg te gaan. Heel soms zie ik mijn vader nog. Slaan doet hij gelukkig niet meer.

Mijn vader en moeder…

“Zijn heel verschillend. Daarom maakten ze vaak ruzie en konden ze niet bij elkaar wonen. Later woonden we bij een ex-vriend van mijn moeder en dat was niet leuk. Mijn moeder was een soort slaafje van hem. Eén keer had hij al onze spullen weggegooid en hij werd ook vaak zó boos op mama dat hij haar ging slaan. Dan werd ik heel verdrietig en ging ik schreeuwen. Gelukkig wonen we niet meer bij hem. Ik wil hem nooit meer zien. Nooit!”

blue 2

Deze website is voor kinderen in de Regio Hart van Brabant (gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk).

© 2019 Taskforce Kindermishandeling