Expertmeeting met onderzoeker Cees Hoefnagels

Op 20 november organiseerde de Taskforce Kindermishandeling een expertmeeting met onderzoeker Cees Hoefnagels. Hij presenteerde hier de resultaten van zijn onderzoek naar de rol van leerkrachten in het basisonderwijs bij self-disclosures van kindermishandeling.

Continue reading

Leerlijn weerbare kinderen

In gemeente Tilburg is de doorlopende leerlijn ‘weerbare kinderen in het PO’ ontwikkeld die een stevige basis legt voor een gezonde en
veilige sociaal emotionele ontwikkeling op het gebied van weerbaarheid en veerkracht.

Continue reading

Praten helpt-pot: vul de enquête in

In de week tegen kindermishandeling krijgt de Praten helpt-pot een plek in bibliotheken in de regio Hart van Brabant. De Praten helpt-pot is ontwikkeld door pedagogiek studenten van Fontys in opdracht van de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant en de Bibliotheek Midden-Brabant. De studenten van de minor Jeugdhulp Specialist kregen de opdracht om in ‘De Week Tegen Kindermishandeling’, een product neer te zetten wat eraan bijdraagt om kindermishandeling bespreekbaar te maken.

Feedback is welkom! 

De praten helpt-potten staan vanaf 16 november in de bibliotheken. Heeft u de praten helpt-pot zien staan in de bibliotheek? De studenten zijn blij met uw feedback. Zodat dit product verder doorontwikkeld kan worden. Invullen van de enquête kost slechts 5 minuten van uw tijd.