Webinar: Had mijn vader kinderen mogen krijgen?

Wanneer:

Dinsdag 20 april 16.00 – 17.00 uur

Voor wie:

Professionals

Organisator

Taskforce Kindermishandeling en Sterk Huis

Aanmelden:  

Hoe is het om als normaal begaafd kind op te groeien met een ouder met een verstandelijke beperking?

Lisette van Driest (42) kwam er pas na 22 jaar zorg voor haar vader achter dat hij een verstandelijke beperking had. Vanaf het moment dat haar ouders gingen scheiden, heeft zij de zorg voor haar vader op zich genomen. Lisette regelde niet alleen praktische dingen, zoals formulieren invullen, maar werd ook zijn geweten. 

Lisette was 12 jaar oud, een puber, maar moest zijn voorbeeld zijn. Ze woonde bij haar moeder, en fietste naar haar vader als hij haar nodig had. Maar ook de hulpverlening rondom haar vader, (h)erkende niet het daadwerkelijke probleem, namelijk een verstandelijke beperking en legde de zorg voor haar vader bij zijn minderjarige dochter neer.

In dit webinar vertelt Lisette haar ervaringen, maar ook vooral wat zij gemist heeft als kind en wat professionals juist wel en niet moeten doen in de begeleiding aan kinderen in soortgelijke situaties.
Lisette gaat in gesprek met Teun Haans van Sterk Huis namens de Taskforce Kindermishandeling.

Sprekers zijn: 

  • Teun Haans – Taskforce Kindermishandeling en clustermanager Sterk Huis
  • Lisette de Lepper – van Driest, zorgprofessional en kind van een ouder met een verstandelijke beperking
Gebruik ‘Zoom’

Wij gebruiken de applicatie Zoom voor de online trainingen en workshops. We zorgen dat Zoom zo is ingesteld dat de veiligheid en privacy van deelnemers gewaarborgd wordt. Om die reden zijn de webinars beveiligd met een wachtwoord dat je toegestuurd krijgt na aanmelding. Deel deze bevestigingsmail met link en wachtwoord niet met anderen! We nemen de presentaties op met toestemming van de sprekers. Vragen die gesteld worden door de deelnemers in het laatste deel van het webinar worden niet opgenomen

Expertmeeting met onderzoeker Cees Hoefnagels

Op 20 november organiseerde de Taskforce Kindermishandeling een expertmeeting met onderzoeker Cees Hoefnagels. Hij presenteerde hier de resultaten van zijn onderzoek naar de rol van leerkrachten in het basisonderwijs bij self-disclosures van kindermishandeling.

Continue reading