Skip to content

Hart voor een kind
award

Ken jij mensen of organisaties die vrijwillig goede dingen doen voor kinderen? Nomineer ze voor de Hart voor een kind award.

Iedereen in de regio Hart van Brabant kan een organisatie of persoon nomineren voor de award. Je mag ook jezelf of je eigen organisatie nomineren. De awards zijn voor een organisatie, een persoon van 18+ en een kind die zich met een bijzonder initiatief inzetten voor kinderen in de regio Hart van Brabant. Aan de award is ook een geldprijs verbonden bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen. Nomineren kan tot 1 november. Op 20 november 2021 worden de Hart voor een kind awards uitgereikt.

Wie ga jij nomineren? 

 

Vragen en antwoorden

De awards zijn voor een organisatie, een volwassen persoon (18+) en een kind (18-). Zij dragen met hun initiatieven bij aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen in de regio Hart van Brabant (gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk).

Te nomineren initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn, groot of klein. Ieder verhaal telt! Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die spelactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. Een kind dat ziet dat een klasgenootje geen lunchpakketje meekrijgt en aan zijn moeder vraagt om extra boterhammen en drinken mee te geven naar school. Of een kind dat voor een ziek klasgenootje bezoek en aandacht regelt.

De award is een waardering voor de bijzondere inzet. Er is tevens een geldbedrag verbonden aan de award. De winnende organisatie ontvangt een bedrag van 2500 euro. De winnende persoon krijgt een bedrag van 750 euro. De geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen. Het winnende kind mag een hartenwens doen om andere kinderen te helpen (ter waarde van max. 500 euro).

Genomineerden maken kans op de award als ze een project of initiatief ontwikkeld hebben met aandacht voor kinderrechten en verbetering van de positie van één of meerdere kinderen in de regio Hart van Brabant. De genomineerden moeten actief zijn in de regio Hart van Brabant en er ook wonen of gevestigd zijn (gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk). Om in aanmerking te komen voor de award is het van belang dat de organisatie of persoon zich nu al met een project of initiatief inzet voor de rechten van het kind en dit ook wil blijven doen.

  • De award voor de volwassen persoon wordt uitgereikt aan een natuurlijk persoon van ten minste 18 jaar oud. Deze persoon zet zich belangeloos in voor een initiatief met aandacht voor kinderrechten. Deze persoon is met dit initiatief actief in de regio Hart van Brabant en is daar ook woonachtig.
  • De award voor het kind wordt uitgereikt aan een natuurlijk persoon onder de 18 jaar. Deze persoon zet zich in voor kinderen in de eigen omgeving en heeft de wens met de prijs kinderen te helpen of een mooie dag te bezorgen.
  • Profit en non-profit organisaties in de regio Hart van Brabant, zoals stichtingen, instellingen, scholen, of bedrijven zijn de derde doelgroep van de award. Het gaat om een project of initiatief in de regio Hart van Brabant dat naar buiten wordt gedragen vanuit de organisatie en nadrukkelijk niet op persoonlijke titel. De organisatie is in regio Hart van Brabant geregistreerd. De award voor de organisatie wordt uitgereikt aan een rechtspersoon.

Betaalde medewerkers in dienst van de gemeenten in de regio Hart van Brabant kunnen niet meedingen naar de ‘Hart voor een kind’-award. Leden van de jury en winnaars van vorige edities mogen niet meedingen naar de award.

> download het volledige reglement (PDF)

Nomineren kan van 1 september tot 1 november met een formulier op deze website (formulier wordt vlak voor 1 september geplaatst). Iedereen kan een persoon of organisatie (zoals stichtingen, instellingen, scholen of bedrijven) nomineren die actief zijn in de regio Hart van Brabant en er ook wonen of gevestigd zijn. De gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk maken deel uit van de regio Hart van Brabant. Je kunt organisaties of personen nomineren die een project of initiatief ontwikkeld hebben dat bijdraagt aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen. Een persoon of organisatie kan ook zichzelf nomineren.

Als je genomineerd wordt, neemt iemand van de organisatie contact met je op voor meer informatie. Mocht je uiteindelijk in aanmerking komen voor de award, dan bespreken we hoe de prijsuitreiking gaat verlopen.

De uitreiking van de awards vindt plaats op 20 november om 15.30 uur in Tilburg. Locatie en programma worden later bekend gemaakt. 20 november is de internationale dag van de rechten van het kind.

Alle kinderen hebben het recht om veilig en gezond op te kunnen groeien. Met de award vragen alle organisaties die samenwerken in de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant aandacht voor de rechten van het kind. Zodat steeds meer mensen oog hebben voor hoe het met kinderen gaat en voor hen het verschil kunnen maken. Dat kan al met een klein gebaar; aandacht of een knuffel kan het verschil maken.

De uitreiking van de award vindt in 2021 voor het eerst plaats. De bedoeling is dat de Hart voor een kind award jaarlijks uitgereikt gaat worden.