Voorstelling IJS

jongen zit op bank op het ijs

Waar:

Factorium, Koningsplein 11A, Tilburg

Wanneer:

Donderdag 16 januari 2020, start voorstelling 20.15 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Voor wie:

Medici en (zorg)professionals

Organisator

Sterk Huis, ETZ en Taskforce Kindermishandeling

Aanmelden:  

U kunt kaarten op naam bestellen via deze link.

Over de voorstelling

In IJS speelt Hent Hamming met zijn leven.
De eerste klap raakt Hents koortslip.

‘Hoeveel rondjes is tien kilometer?’ Zijn vader herhaalt en herhaalt de vraag. Hij staat heel dichtbij en torent boven zijn zoon uit. Een hoornen montuur, kraalogen achter dikke glazen. Dan, de trappen tegen de schenen. Nog steeds geen antwoord. Meer klappen, meer trappen. Weer die vraag, hij briest. Telt tot tien. Kapotte schenen, kapotte benen. De koortslip klopt. Klappen, trappen. Tranen, snot, bloed. Een uur gaat het zo door. Hent zoekt met zijn ogen zijn moeder. Die draait haar blik weg, staart uit het raam. Morgen is het maandag, dan zal Dick de witte jas weer aantrekken om kinderlevens te redden.

In deze monoloog verkent Hent Hamming zijn eigen angst en kijkt hij diezelfde angst ook recht in de lelijke bek. Aan het eind neemt hij een ingrijpend besluit.

Hent Hamming is van 1961, broer maar ook zoon van een vooraanstaande kinderarts. Daarnaast is Hent een succesvol ondernemer (onder andere bekend van de Silo in Groningen en van de Groninger Scheurkalender) en houdt nog steeds van schaatsen. Met IJS maakt hij zijn debuut als acteur.

Huiselijk Geweld en Kindermishandeling zijn moeilijk te signaleren maar starten bij zeer bewust en alert zijn. Medici en andere professionals kijken, maar zien we het wel? Kom kijken én zien!