Training: Praten met kinderen

Wanneer:

31 januari en 21 februari 2022 van 9.30 tot 16.00 uur 

Waar:

Op locatie (locatie volgt). Indien de corona-maatregelen dit niet toelaten vindt de training online plaats.

Voor wie:

Professionals werkzaam in zorg, welzijn, hulpverlening en onderwijs

Kosten:

€ 195,00 p.p.

Aanmelden:

Uit onderzoek blijkt maar weer, we moeten met kinderen in gesprek en ze vragen durven stellen! Kinderen hebben het nodig dat volwassenen hen zien en hen vragen stellen over wat zij thuis meemaken. Doordat kinderen loyaal zijn duurt het lang voordat zij uit zichzelf gaan praten over nare gebeurtenissen.

Het vraagt een actieve houding van ons als professionals. Professionals zijn vaak bang dat de gesprekken belastend zijn voor kinderen of zijn bang dat ze niet de juiste vragen kunnen stellen. Open vragen stellen over een onderwerp waar je moeilijk over praat is ingewikkeld. Het belangrijkste is contact maken met een kind en in verbinding doorvragen.

De deelnemer leert in deze training met welk doel zij het gesprek met het kind aangaan, hoe creëer je veiligheid en maak je contact? En hoe zorg je voor een duidelijke kop-romp-staart in het proces voor zowel het kind als voor ouders. We gaan oefenen met lef hebben in vragen naar moeilijke onderwerpen of lastige zaken bespreekbaar te maken, maar ook met herkennen wanneer het kind zijn of haar grens aan geeft.

De training is SKJ geregistreerd voor 7,5 SKJ punten.

De training wordt gegeven door Coördinatiepunt Trainingen op 31 januari en 21 februari 2022